1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Gouden strop voor Michael Berg!

5 jun, 2013 Onderdeel van besprekingen

Bespreking door Schrijver in Frankrijk

Michael Berg is een schrijver in Frankrijk, hij heeft al een paar maal deze website met een column verrijkt. Zijn genre is de thriller, en vorige week heeft hij voor zijn laatste boek Nacht in Parijs de Gouden Strop gewonnen. Dat is de prijs die jaarlijks op de avond-van-het-spannende-boek voor de beste Nederlandse thriller van het jaar in Felix Meritis in Amsterdam wordt uitgereikt. Michel, van harte gefeliciteerd ! Ik zeg ‘Michel’, want Michael Berg is een pseudoniem (je achternaam verraad ik niet). Je hebt die prijs abslouut verdiend want Nacht in Parijs is inderdaad een bijzonder spannend boek en wat in mijn ogen niet minder zwaar mag wegen, je weet heel treffend de couleur locale weer te geven. In je laatste column voor deze site schrijf je een en ander over de ontstaansgeschiedenis van het boek. Ik raad de liefhebbers van je werk aan hem nog eens over te lezen.

Ook Michael Berg’s eerdere thrillers kan ik iedereen van harte aanraden. Mijn voorkeur gaat uit naar de boeken waarin hij Chantal Zwart laat optreden, een sympathieke jonge vrouw, half Frans-half Nederlands die als journaliste bij een lokale radio-omroep in midden-Frankrijk werkt. Ze heeft een scherpe neus voor onrecht en wanneer ze op het speur van een louche affaire komt, laat ze niet los voordat ze de zaak heeft opgehelderd. Een echte vrouw doet wat mij betreft in spanningsgehalte niet voor Nacht in Parijs onder. Michael Berg woont al sinds jaren in Frankrijk, hij weet het ‘gewone Franse leven’ goed te beschrijven. Alleen al daarom verdienen zijn boeken een royale pluim.

Voor meer informatie, zie www.michaelberg.nl

 

 

  1. 1 Reactie op “Gouden strop voor Michael Berg!”

  2. Door Mieke Schepens op 5 jun, 2013

    Wat een mooie samenvatting !

Reageer