1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Noirlac

1 dec, 2014 Onderdeel van poésies

Ineke Holzhaus brengt een groot deel van het jaar door in de Berry. Ze is schrijver en theatermaker; acteerde, schreef en regisseerde bij diverse theatergezelschappen, maakte hoorspel voor radio en de HoorSpelFabriek en publiceert gedichten. Sinds jaren presenteert ze The Maastricht International Poetry Nights. In de OBA in Amsterdam leidt ze het poëzieprogramma Poëzie op zondag. In 2008 debuteerde ze met de dichtbundel Hond in Pompeï. In 2011 verscheen de bundel Waar je was. Onlangs publiceerde uitgeverij Azul Press haar nieuwste bundel, Bovengronds. Dit gedicht staat erin.

 

Hul je in het gewelf, hef het dak

van het schip van de abdij van Noirlac

licht tikt zwaluwen aan onder je schedel

 

bovenramen zeven zandstenen zwijgzamer

dan op een ster, door spitsbogen kunnen zielen

eenvoudigweg binnen zweven

 

zoals licht tussen berkenbomen wit lijkt

op het eerste dat je zag onder de kanten

kraag van je kinderwagen keert terug

 

een warme hand op je kruin, adem

in je hals, het verlorene roert zich.

 

 

 

 

 

 

 

Reageer