1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

In de Morvan

1 jun, 2015 Onderdeel van poésies

Paul Gellings is dichter, schrijver en vertaler. Bij Arbeiderspers kwamen enkele van zijn gedichtenbundels uit. Komend najaar zal bij Uitgeverij Passage zijn nieuwste dichtbundel verschijnen: Café Egidius. Zijn romans zijn onder andere Witte paarden (De Geus, 2001), De zomer van Icarus (Passage, 2010), Verbrande schepen (Passage, 2011) en Augustusland (Passage, 2013). Vorig jaar is van hem een roman in het Frans in het licht gebracht: Amsterdam Quartier Sud (Ed. Pierre Guillaume de Roux), en dit jaar verscheen De jacht op de klaproos (Passage). Twee jaar geleden is Paul Gellings door het Franse ministerie van Cultuur onderscheiden voor de manier waarop hij al sinds bijna veertig jaar de Franse taal en cultuur onder de aandacht brengt.

 

De uilen weten zelf niet waarvan

zij spreken. Ik schrijf

hun taal van boom tot boom:

 

mijn droom is herfst, gloed van

blad over de heuvels, landschap

zonder schilder. Ik kras tekens

 

in het hout, bericht van tijd

tot tijd: kom vannacht voorzichtig,

we zijn hier te verstaan.

 

 

 

  1. 1 Reactie op “In de Morvan”

  2. Door Reuver op 10 nov, 2015

    Kent u mensen die dit leuk vinden ? Google….
    econatuurboerderij Frankrijk 123

Reageer