1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Angoulême

10 jan, 2016 Onderdeel van poésies

Paul Gellings is dichter, schrijver en vertaler. Bij Arbeiderspers kwamen enkele van zijn gedichtenbundels uit. Zijn romans zijn onder andere Witte paarden (De Geus, 2001), De zomer van Icarus (Passage, 2010), Verbrande schepen (Passage, 2011) en Augustusland (Passage, 2013). In 2014 is van hem een roman in het Frans in het licht gebracht: Amsterdam Quartier Sud (Ed. Pierre Guillaume de Roux), en vorig jaar verscheen De jacht op de klaproos (Passage). Paul Gellings is door het Franse ministerie van Cultuur onderscheiden voor de manier waarop hij al sinds bijna veertig jaar de Franse taal en cultuur onder de aandacht brengt.

 

Decor waar ik niet was, gevels nooit

een buurt, schilferende luiken, land

van doorreis, hier kan niemand wonen

in dit sleetse fresco –

 

huizen golvend over heuvels

naar een stad die ligt te vonken

in de zon, ik was er niet, ik ging

door vlaktes, bergen: antiek

maar ongeschreven boek.

 

Zo verloopt een reis, verblijf alleen

in dromen van een horizon waar je

niet bent en nooit zal komen. Dit toch

 

hier ergens genoteerd, raam geopend

op vergeeld augustus.

 

 

 

 

Reageer