1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Het meisje op de weg – Michael Berg

21 jan, 2016 Onderdeel van besprekingen

Bespreking door Schrijver in Frankrijk

Vorig jaar is weer een spannende thriller door Michael Berg verschenen. Anne heeft haar man in de steek gelaten voor een jonge Limburger die zich onlangs bij haar in de buurt, bij Limoges, heeft gevestigd. Haar reputatie heeft daarbij natuurlijk een flinke deuk opgedaan. Maar hoe en wat wanneer Guido, de nieuwe geliefde, opeens verdwijnt en de politie vragen over hem begint te stellen? Is hij wel degene die hij zei dat hij was? En als die verdwijning nu eens verband houdt met een moord, gepleegd in het avonturen-park waar Guido werkte? En met een vreemd meisje dat Anne midden op de weg aantrof?

Michael Berg woont al sinds jaren in Frankrijk, in het departement van de Creuse. De meest nabije grote stad is Limoges. Hij kent het gebied goed, het vormt de achtergrond van de meeste van zijn boeken. Maar ditmaal speelt het verhaal zich voor een groot deel ook af in ‘ons’ Limburg. Maastricht in de carnavalstijd, de heuvels eromheen, terwijl het sneeuwt… Het landschap van de Creuse doet denken aan dat van Limburg. Het kan geen toeval zijn dat beide streken in hetzelfde boek voorkomen. Het verhaal komt langzaam maar zeker op gang, zoals dat hoort bij mysteries. Om te eindigen in een denderende vaart. Ik heb het boek met veel plezier gelezen.

Michael Berg is bekend geworden door de Chantal Zwart-serie, gepubliceerd door House of Books: Blind Vertrouwen, Twee zomers, Een echte vrouw en Nacht in Parijs. Voor Nacht in Parijs ontving hij in 2013 de Gouden Strop. In 2014 verscheen zijn roman Heller, die lovend werd ontvangen (NRC: « Een knap geconstrueerde roman, razend spannend… »).

 

 

 

 

Reageer