1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Droomvrouw

7 jun, 2018 Onderdeel van poésies

Paul Gellings is dichter, schrijver en vertaler. Bij Arbeiderspers kwamen enkele van zijn gedichtenbundels uit. Zijn romans zijn onder andere Witte paarden (2001), De zomer van Icarus (2010), Verbrande schepen (2011) en Augustusland (2013). In 2014 is van hem een roman in het Frans in het licht gebracht: Amsterdam Quartier Sud (Ed. Pierre Guillaume de Roux), en twee jaar geleden verscheen de roman De jacht op de klaproos. Vorig jaar kwam een bundel korte verhalen uit: Zondagavondbuurt. Paul Gellings is door het Franse ministerie van Cultuur onderscheiden voor de manier waarop hij al sinds bijna veertig jaar de Franse taal en cultuur onder de aandacht brengt.

 

Hij droomt zo vaak en ook zo diep van mij

en heeft dat vastgelegd in een gedicht

heel moeizaam door mijn wisselend gezicht

het gaat te snel, hij houdt het haast niet bij

 

hij zegt dat elke traan van mij zijn last verlicht

zijn voorhoofd is dan koel, zijn pijn voorbij

omdat ik voor hem huil voelt hij zich vrij

alleen hij is het zelf die daar huilend ligt

 

ik ben niets dan dit bedenksel van Verlaine

het ongrijpbaar beeld van alle doden

die hij steeds in mij denkt te herkennen

 

slechts draagster van zijn nachtelijke noden

misschien zal hij er ooit aan kunnen wennen

dat ik niet besta maar slaap bij verre goden

 

 

 

 

  1. 1 Reactie op “Droomvrouw”

  2. Door mar selderijk op 13 jun, 2018

    Wat kan ik zeggen..dit is weer’thuiskomen’… Dank je Paul….

Reageer