1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

Mijn kat is een kameel

2 jan, 2021 Onderdeel van poésies

Mensje van Keulen heeft een omvangrijk œuvre opgebouwd, meerdere literaire prijzen ontvangen, kortom een bekende naam in literair Nederland. In haar roman De gelukkige (2001) beschrijft ze een dorp in Frankrijk. Dit gedicht heeft ze geschreven in verband met de jaarwisseling 2020-2021, het kwam uit bij de Slauerhoffpers, begeleid door een linosnede van de hand van Olivia Ettema. Het is een traditie geworden: op Schrijver in Frankrijk wordt telkens het jaar ingeluid met een nieuw poezengedicht van Mensje van Keulen.

.

Mijn kat is geen konijn,

geen geit, geen everzwijn,

geen bok, geen bontekoe,

geen wolf, geen kangoeroe,

geen hert, geen raspaardje,

geen pad, geen stokstaartje,

geen slang, geen slingeraap,

geen muis, geen zwartneusschaap,

geen kip, geen brilmandril,

mijn kat is een kameel.

Dat zei ik iets te vlug…

Kijk naar die hoge rug,

je ziet dat het niet waar is:

hij is een dromedaris.

Reageer