1
1
2-300x75
3-300x75
4-300x75
5-300x75
6-300x75

De bohémien

8 nov, 2023 Onderdeel van poésies

Paul Gellings is dichter, schrijver en vertaler. Zijn oeuvre is aanzienlijk. Bij Uitgeverij Arbeiderspers kwamen enkele van zijn gedichtenbundels uit. Zijn romans zijn onder andere Witte paarden (2001), De zomer van Icarus (2010), Verbrande schepen (2011), Augustusland (2013), De jacht op de klaproos (2016), De wereld als leugen (2018),  Het smeedwerk van herinnering (2021). Onlangs verscheen Terug naar de Stichtstraat. Paul Gellings schrijft vloeiend Frans, in 2014 is van hem een roman in het Frans in het licht gebracht: Amsterdam Quartier Sud (Ed. Pierre Guillaume de Roux). Paul Gellings is door het Franse ministerie van Cultuur onderscheiden voor de manier waarop hij al sinds bijna veertig jaar de Franse taal en cultuur onder de aandacht brengt.

.

Amper zestien jaar die zachte herfstmorgen

volgde hij vanaf huis een laan met bomen

vastberaden nooit meer terug te komen

zijn bestemming in zijn hart verborgen

.

Het mocht zowel Parijs als Brussel zijn

zolang hij maar op reis kon zonder zorgen

hetzij langs glooi en groen zijn pad vervolgen

hetzij door schaduwen langs straat en plein

.

Het was Rimbaud die hij probeerde na te doen

door langs de weg in zakboekjes te schrijven

de veters van zijn meest gewonde schoen

.

tot snaren uit te rekken en te drijven

op lyriek tijdens dit milde naseizoen

waarin het firmament zijn dak moest blijven

Reageer